Dumlekakor
Mitt 30-årsfirande är inte riktigt över än, så idag stod bakning på schemat. Imorgon kommer nämligen några släktingar hit för att fira. Jag bakade bl.a. dumlekakor, som är en av mina favoritkakor ända sedan jag var liten. De ät jättelätta att baka och väldigt uppskattade av både stora och små! 🙂
Recept, 25 st:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
200 gram smör
25 st dumlekolor
Ev. 25 st noblesse
Gör så här:
1. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och blanda sedan ner sockret.
2. Skär smöret i småbitar och knåda ihop det med mjölblandningen (jag brukar använda fingrarna).
3. Låt degen vila svalt i ca 30 min.
4. Ställ ut 25 st aluminiumformar på en plåt. Rulla degen till 25 st bollar och lägg dem i formarna.
5. Tryck ner en dumlekola i varje kaka.
6. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 min.
7. Lägg ev. en noblesse på varje kaka, efter att de tagits ut från ugnen.
Tips! Det är även gott att byta ut den vanliga dumlekolan mot t.ex. dumlekola med mintsmak.