Header Image

Mammaliv och allt därtill

Jag är mamma till två pojkar födda -14 och -16. Sambo och husägare. Läkare till yrket. Här bloggar jag om mammalivet, men också om annat som intresserar mig, som t.ex. bakning, inredning och shopping. Välkommen att följa min vardag!

Jordgubbsflarn med vaniljgrädde

Publicerad,

DSC_3650

Jag utlovade receptet på mina jordgubbsflarn, så här kommer det! Det här är en jättegod och snabb efterrätt som passar utmärkt till t.ex. midsommarfirandet eller födelsedagskalaset. Den som har gott om tid kan göra egen smördeg och vaniljkräm, men för den som har lite bråttom passar det här receptet utmärkt.

Till 4 st flarn behövs:

– 4 st smördegsplattor

– 2 dl grädde

– 1 ägg

– 1 tsk vaniljsocker

– 1 1/3 msk florsocker

– Ca 20 st jordgubbar

– Några myntablad

Gör så här:

1. Lägg smördesplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp kanterna runt plattorna. Pensla med ägg. Grädda dem i ugnen på 200 grader (180 grader varmluft) i ca 8-10 min. Låt flarnen svalna lite.

2. Vispa grädde, vaniljsocker och florsocker.

3. Skiva jordgubbarna. Lägg vaniljgrädde och skivade jordgubbar på flarnen. Garnera med några myntablad. Njut!

1 Kommentar

  1. Ser gott ut! Det ska jag pröva nästa helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *