Mammaliv och allt därtill

Recept: Tacokyckling med ris

Tacokyckling med ris

Ikväll prövade vi ett recept som har flugit förbi i mitt flöde på Facebook många gånger den senaste tiden: Tacokyckling med ris. Det var väldigt lättlagat och gott! Vi lyckades t.o.m. få vår kräsna 2,5-åring att äta maten, så det var ett bra betyg. ?

Recept, 3-4 personer:
5 kycklingfiléer
1 gul paprika
1 orange paprika
1 stor rödlök
1 burk salsa (jag använde Santa Marias salsa för tacos)
Flytande smör eller olja
Tacokryddor (jag använde ett halvt paket av Santa Marias påsar)
Salt

Till servering:
3-4 portioner ris
En liten burk majs
Riven ost
3-4 st limeklyftor

Gör så här:
1. Lägg de upptinade kycklingfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med smör (eller olja) och tacokryddor. Bred salsan över kycklingen.
2. Strimla paprikan och rödlöken och lägg dem på plåten. Ringla över lite smör (eller olja) och salta lite grann.
3. Stek maten i ugnen på 200 grader i ca 25 min.
4. Servera kycklingen tillsammans med ris, majs, riven ost och en limeklyfta.

Eventuella matrester fungerar jättebra som matlåda! ?

Paprika rödlök lime

Kyckling tacokrydda salsa i ugn

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats