Mammaliv och allt därtill

Saffransskorpor

I eftermiddags bakade jag det sista inför julbordet imorgon, bl.a. kavring, mjuk pepparkaka och saffransskorpor. Saffransskorporna bakade jag enligt Leila Lindholms recept och det blev jättegott! Här kommer receptet:

Ingredienser, ca 35 st:
100 gram smör eller margarin
1 gram saffran
2 st ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Ev. 1 1/2 dl mandelspån eller sötmandel

Gör så här:
1. Smält smöret tillsammans med saffran på spisen.
2. Häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda bakpulver, socker, vetemjöl och ev. mandel i en egen skål. Blanda noggrant och rör sedan ner mjölblandningen i resten av smeten.
4. Knåda ihop degen för hand och forma den till tre längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda längderna i mitten av ugnen på 175 grader i ca 25 min.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär varje längd i ca 12 bitar och lägg tillbaka dem på plåten.
7. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.

Tips! Skorporna håller flera veckor i en plåtask. Om skorporna ska hålla länge bör man dock använda margarin i stället för smör.

Jag bjuder på några skorp-bilder, som dock är tagna i kvällsmörkret: ?

Saffransskorpor

Leila Lindholm Saffransskorpor

Plåtburk kakor jul

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats